שחמת
שחמת הכבד , Cirrhosis, הינו מצב של מחלת כבד חמורה, אשר פוגעת בתפקודו התקין של הכבד.
גורמים למחלת שמחת
למחלת שחמת הכבד ישנם גורמים שונים, ביניהם, צריכה רבה של אלכוהול על פני תקופה ארוכה, צהבת כרונית, מחלות כבד כרוניות, כבד שומני, חסימה בצינורות המרה או מחלות תורשתיות.
סימפטומים של שחמת
למחלת שחמת הכבד ישנם סימפטומים שונים, אשר נוצרים כתוצאה מכך שלכבד יש תפקיד חשוב מאוד בשמירה על מהלך בריאותי תקין של הגוף. חולים במחלת שחמת בדרך כלל ירגישו לא טוב, יחושו בבחילות, חוסר בתיאבון, כאבים בבטן הימנית העליונה, תחושת חולשה ועייפות כללית.
במקרים בהם המחלה מתקדמת, יופיעו סימפטומים כמו גרד, דימום מהאף, ירידה דרסטית במשקל, בצקות ברגליים, דימום בקיבה ועוד.
מאחר ושחמת הכבד הינה מחלה קשה, אשר עלולה אף לגרום לקריסת מערכות הגוף ולמוות, ישנה חשיבות גדולה מאוד למתן טיפול בשלבים הראשונים של המחלה.
אבחון שחמת
אבחון של מחלת שחמת הכבד נעשה אך ורק באמצעות ביופסיה, אשר מאפשרת לבדוק את רקמות הכבד. הביופסיה מאפשרת לזהות את הסיבות להפתחות המחלה והתאמה של דרכי הטיפול.
למחלת השחמת עלולים להיות סיבוכים רבים, אשר יובילו לקריסה של מערכות קריטיות בתפקוד הגוף. חולי שחמת צריכים להיות במעקב רפואי קפדני על מנת למנוע את הופעת הסיבוכים, כדוגמת, יתר לחץ דם, טחול מוגדל, הצטברות נוזלים בחלל הבטן, הצטברות רעלים בגוף ועוד.
פרופ' אלי צוקרמן, מנהל יחידת הכבד של מחוז חיפה וג"מ ושל מרכז רפואי כרמל, חבר בחברה הישראלית, האמריקאית והאירופית לחקר הכבד ונחשב למומחה בינלאומי במחלות כבד לסוגיהן. יחידת הכבד אותה מנהל פרופ' אלי צוקרמן הינה בין היחידות המתקדמות בעולם, אשר מעניקות אבחון וטיפול במחלות מסוג שחמת, ומחלות כבד. פרופ' אלי צוקרמן מבצע מעקבים אחר מחלות שחמת הכבד, טיפול במחלת שחמת הכבד, ומניעת התדרדרות וסיבוכי המחלה, בין אם באמצעים תרופתיים, ובין אם באמצעים ניתוחיים פולשניים. גילוי מוקדם של מחלת השחמת, ותחילת טיפול מיידי, ימנעו מצבים בלתי הפיכים לכבד, לתפקודו ותקינותו של הגוף.